Pooh's Magazine editie 1/95
1 Juli 1995

Titel : Die Hard: With a Vengeance
Regisseur : John McTiernan
Met o.a. : Bruce Willis, Samual L. Jackson en Jeremy Irons. release : 22 juni 1995
Waardering : 8 uit 10

With a Vengeance is weer de derde film in de reeks Die Hard films die Bruce Willis bij de a-categorie hebben geplaatst. De eerste film was in 1 gebouw, de tweede in een vliegveld en de nieuwste Die Hard speelt zich af in heel New York. De broer van Hans Gruber (Jeremy Irons) is namelijk in de stad, en maakt het John McClane (Bruce Willis) moeilijk met een "Simon Says" spelletje. Willis mag hierna heel de stad doorkruisen terwijl hij constant opdrachten moet uitvoeren. De plotwending die daarna volgt lijkt ietwat verdacht op de plotwending in deel 1, maar dat mag de pret niet drukken.

Die Hard: With a Vengeance zit vol actie, je hoeft je geen moment te vervelen. Of het nu echt een film is die in de Die Hard reeks thuishoort wil ik eventueel wel betwijfelen. McLane is nu een aan lager wal geraakte geschorste agent; hij wordt niet constant tegengezeten door de autoriteiten en z'n vrouw komt niet in beeld. Hij is dus niet meer de onbegrepen held, en dat is ergens wel jammer. Ook heeft hij in deze film een maatje bij zich: Zeus (Samual L. Jackson). Deze mag samen met Willis alle opdrachten uitvoeren.

Maar goed, laat je door eventuele negatieve kletspraat in deze recensie niet misleiden. Je wordt gewoon buitengewoon goed vermaakt, alleen is het geen "die hard"-film.

Copyright 1995 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


Return to index