Pooh's Magazine editie 1/95
1 Juli 1995

Welkom by Pooh's magazine.

Een nieuw tijdschrift.. Wie zit daar nu op te wachten?! Een hoop mensen naar wij hopen. Zover ons bekend is, is er op dit moment geen Nederlandstalig elektronisch tijdschrift met een algemene inhoud. En mochten ze er wel zijn, nouja.. er is altijd ruimte voor eentje meer.

De naam zegt u? Pooh's Magazine is genoemd naar de beer Pooh. Onsterfelijk door de verhalen van A.A. Milne. Voor een ieder die hem niet kent: Pooh is een beer met een filosofische inslag (er is ook een boekje over de Zen van Pooh). Hij bekijkt de wereld met een open instelling en is vrijwel altijd vrolijk. Zowel ondergetekende als redacteur van het eerste uur, Jan Derk, zijn fan van deze beer en wanneer Pooh's magazine ook maar een klein beetje de onbevangenheid van Pooh kan uitstralen, dan zijn we wat ons betreft op de goede weg.

Wat kunt u zoal verwachten van Pooh's magazine? Oke, Computers, we kunnen er moeilijk omheen en aangezien het hier om een elektronisch tijdschrift gaat zou het u toch enigzins moeten interesseren.. Maar niet alleen! Recensies, besprekingen, verhalen, gedichten, filosofie, recepten, puzzels.. het is welkom. Uiteraard is er een eindredactie die een bepaald nivo probeert te garanderen. Maar dat hoeft niemand er van te weerhouden om eens wat in te zenden. Zolang het geproduceerde van eigen hand is, is het welkom. Nieuw, niet eerder gepubliceerd werk, heeft de voorkeur. Maar ook wanneer iets al eens gepubliceerd is, voor een ander publiek, kan het geplaatst worden. Dit natuurlijk in overleg!

Uiteraard is dit eerste nummer nog wat dun. We zijn net begonnen en hebben nog geen echt netwerk van schrijvers opgebouwd. Maar het begin is er en een ieder is welkom! Brieven en ideeën zijn uiteraard ook van harte welkom en vanaf nummer twee hopen we ook een rubriek "Brieven aan de redactie" te kunnen beginnen.

Kortom, veel leesgenoegen. Wij gaan aan het werk met de tweede editie en zien uiteraard ook graag uw handwerk tegemoet!

Gerhard Hoogterp

Return to index