Pooh's Magazine editie 1/95
1 Juli 1995

Cool Coyote, Fire and Ice.
Door: CraftGold

Cool Coyote is een spel dat qua uitvoering doet denken aan Commander Keen. Vooral de humor en de tekenstijl zijn meer cartoonesk dan realistisch en na al het grof geweld van DOOM, Descent, ROTT etc., waarbij de realistische stijl voornamelijk gebruikt wordt om het bloed uit het scherm te laten spuiten, is Cool Coyote een verademing om te spelen.

Het verhaal gaat over Suten, een slechterik en Glemm die hem op moet sporen. Suten is ontsnapt uit zijn gevangenis ver van de aarde en heeft zich op aarde verstopt. Aangezien er bij de laatste arrestatie van Suten een heel zonnestelsel opgeblazen is moet Glemm voorzichtig zijn en zoekt hij een lokale agent. Aangezien mensen te onhandig en te dom zijn heeft hij zijn oog laten vallen op Cool Coyote.

Het spel kent verschillende wapens waarmee CC zich kan verdedigen tegen de slechterikken die zijn pad kruisen. Normaal gooit hij ijsklontjes die het gespuis bevriezen. Leuk is dat tenzij CC de bevroren tegenstanders versplinterd, ze na een tijdje weer ontdooien. Daarna wordt het moeilijker ze weer te bevriezen.

Op elk level zijn stukjes van een sleutel verborgen die, u raadt het al, verzameld moeten worden. Is de sleutel eenmaal compleet, dan kan het level afgesloten worden. Een van de andere leuke features van het spel zijn de puppies. Deze puppies zien CC als rolpatroon en doen hem alles na. Ze kunnen helpen om tegenstanders uit te schakelen, aangezien ze ook met ijsblokjes kunnen gooien.

Het spel heeft qua humor wel wat weg van de commander Keen serie en is een absolute aanrader. Het spel werkt met keyboard en joystick in 16 kleuren VGA of EGA. Op mijn 4Meg 386/25Mhz speelt het soepel en moeiteloos.

Enige puntjes van kritiek zijn, dat bij elke opstart weer gevraagd wordt naar de hardware en dat het spel onder OS/2 niet wil draaien.

Op dit moment is er nog geen Nederlandse distributeur bekend. De prijs van de geregistreerde versie is $29.95 plus $6 verzendkosten. De shareware versie is te downloaden van diverse BBS'en als FIREICE1.ZIP (560kb)


Return to index