Pooh's Magazine editie 1/95
1 Juli 1995

Titel : While you were sleeping
Regisseur : Jon Turtletaub
Met o.a. : Sandra Bullock, Bill Pullman en Peter Gallagher. release : Augustus 1995
Waardering : 8 uit 10

While you were sleeping had niet misstaan als kerstfilm; want het is op eerste kerstdag dat Lucy (Sandra Bullock) de man redt waar ze al zo'n 3 maanden heimelijk verliefd op is. Ze werkt nl op een treinstation, en ziet deze man (Peter Gallagher) al 3 maanden langs haar loket schuiven. De man wordt door een stel onverlaten overvallen en valt op de rails. Lucy springt dan op de rails en trekt 'm voor een aanstormende trein weg.

Na de reddingsactie gaat ze op bezoek in het ziekenhuis maar mag (aangezien ze geen familie is) niet bij de patiënt. Ze laat zich ontvallen dat ze wel met hem wilde trouwen, en dat is het begin van een hoop verwarring. Ze wordt n.l. gezien als verloofde van de man die ze gered heeft en wordt onmiddellijk opgenomen door de familie.

Op een gegeven moment komt de broer van de man opdagen en bloeit er een romance op tussen die twee. Ondertussen zit de zoon van Lucy's huisbaas, een of andere onbehouwen kerel, ook achter Lucy aan.

De film zit verder nog vol met leuke verwarringen. Zoals in elke romantische komedie zit de film ook vol met cliché momenten, maar ach, dat maakt de film compleet zullen we maar zeggen. Ze storen in ieder geval niet deze keer.

Sandra Bullock ziet er overigens fantastisch uit in deze film, mooier nog dan in Speed en Demolition Man.

Copyright 1995 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


Return to index