Pooh's Magazine editie 2/95
1 Augustus 1995

Titel : Casper
Regisseur : Brad Silberling
Met o.a. : Christina Ricci, Bill Pullman, Cathy Moriarty, Eric Idle en Malachi Pearson
Release : 13 juli 1995
Waardering : 8 uit 10

De bioscopen beloven met deze film de zomerhit van 1995 en daar zouden ze best gelijk in kunnen krijgen. Deze zomer wordt al overspoeld met derde delen (Die Hard with a Vengeance; Batman forever; Flodder III), Casper is origineel en toch vertrouwd vanwege de tekenfilms. En beter nog, Casper is nog een hele leuke film ook.

Het verhaal stelt weinig voor: Een huis wordt bewoond door 4 spoken; Casper, het vriendelijke spookje wat niemand kwaad wil doen en z'n 3 ooms Stinky, Stretch en Fatso die de beest uithangen en ook voor de komische noot zorgen. De eigenaresse van het huis wil de spoken eruit hebben en laat een batterij spokenverjagers aanrukken, waaronder Dan Ackroyd in z'n ghostbuster pak (Who you gonna call? Someone else!). Uiteindelijk worden Cat Harvey (Christina Ricci) en haar vader ingehuurd. Dr. Harvey is nl. een spokenpsycholoog.

Casper, met de stem van Malachi Pearson, is een produkt van Industrial Light and Magic, de specialisten op special effects gebied. En het mag gezegd worden, Casper en z'n ooms zien er fantastisch uit. Je krijgt ook maar liefst 40 minuten lang de kunsten van ILM op het zilveren doek te zien.

Hoewel het verhaal op het laatst superslijmerig wordt blijft Casper een hele leuke film voor het hele gezin. Zien die film!

Copyright 1995 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


Return to index