Pooh's Magazine editie 2/95
1 Augustus 1995

Titel : Free Willy 2
Regisseur : Dwight Little
Met o.a. : Jason James Richter, Michael Madsen, Jayne Atkinson, Francis Capra, August Schellenberg en Keiko.
Release : 27 juli 1995
Waardering : 7 uit 10

Na het succes van Free Willy kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Jesse (Jason James Richter) woont nog steeds bij z'n stiefouders Glen (Michael Madsen) en Annie (Jayne Atkinson) Greenwood. Plots komt er het nieuws dat Jesse z'n moeder is overleden, en dat hij nog een halfbroer heeft, een irritant kereltje genaamd Elvis (Francis Capra). Willy (Keiko) zelf is nog steeds vrij en zwemt nu bij z'n familie. De Greenwood's gaan op vakantie richting de oceaan om Randolph (August Schellenberg) en Willy weer op te zoeken.

Willy vrij, Jesse achter de dames aan, alles koek en ei dus totdat een olietanker de boel verpest. Een grote olievlek bedreigt de Orka's en Jesse moet nu Willy en z'n familie redden. De "boeven" in deze film zijn dus ook de milieu vervuilers, die nog extra gemeen blijken te zijn. Niet alleen vervuilen ze de boel, ze willen er nog een slaatje uit slaan ook.

De film moet het vooral hebben van de beelden van het natuurschoon en de orka's. En al is al het gespring en gedoe van de beesten gewoon nep, het ziet er wel heel mooi uit. De film is ook echt een vervolg, als je Free Willy deel 1 nog niet gezien hebt zou ik het zeker doen voordat je deel 2 gaat bekijken.

Deze film moet je zeker gaan bekijken als je ook van de eerste film hebt genoten!

Copyright 1995 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


Return to index