Pooh's Magazine editie 2/95
1 Augustus 1995

Titel : French Kiss
Regisseur : Lawrence Kasdan
Met o.a. : Meg Ryan, Kevin Kline, Susan Anbeh, Laurent Spiel Vogel, Timothy Hutton, Francois Cluzet en Jean Reno.
Release : 17 augustus 1995 Waardering : 7 uit 10

Charlie (Timothy Hutton) en Kate (Meg Ryan) zijn een stel. Charlie moet om een of andere reden naar Parijs en Kate blijft vanwege haar vliegangst thuis... Totdat haar lieve vriend haar laat weten dat hij in Parijs blijft omdat hij daar de liefde van z'n leven, een mooie française, heeft gevonden. Ze gaat 'm opzoeken om z'n liefde terug te winnen.

Onderweg komt ze Luc Teyssier, een rol van Kevin Kline, tegen. Een vlotte prater en ietwat een crimineel. Uiteraard worden Luc en Kate smoorverliefd (en nou niet kwaad zijn dat ik dit buitengewoon verrassende einde heb verklapt), maar voor het zover is zijn er allerlei komische ontwikkelingen.

Na Sleapless in Seatle (ook met Meg Ryan) is dit genre weer mateloos populair en krijgen we een stortvloed dit jaar van dit soort films (While you were Sleeping, Jack and Sarah, It could happen to you, I.Q. (komt waarschijnlijk niet in de Nederlandse bioscoop). French Kiss is best leuk, maar niet de beste van die serie, die gaat wat mij betreft naar While you were Sleeping. Kevin Kline is weer fantastisch. Ook de accenten heeft hij, uiteraard, weer uitstekend voor elkaar.

Veel plezier bij het bekijken van de film, want het bekijken is hij zeker waard!

Copyright 1995 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


Return to index