Pooh's Magazine editie 2/95
1 Augustus 1995

Titel : Power Rangers: The Movie
Met o.a. : Karan Ashley, Johnny Yong Bosch, Steve Cardenas, Jason David Frank, Amy Jo Johnson, David Yost, Jason Narvy, Paul Schrier en Paul Freeman.
Regisseur : Bryan Spider
Release : 20 juli 1995
Waardering : 7 uit 10

De Mighty Morphing Power Rangers zijn nu op het witte doek te zien. En hoe! De serie blinkt uit door slechtheid, de meest ranzig gemaakte monsters en vijanden worden daar afgemaakt door een paar tieners die rondlopen in blitse pakjes en als het echt spannend wordt dan vliegen zogenaamde supervoertuigen door het beeld (ook te koop in een lego zaak bij U in de buurt) om het enge monster gauw te verslaan. Vaste vijand in de serie is Rita, die elke keer weer een nieuw monster op de aarde afstuurt.

Vijand in de film is Ivan Ooze. Deze engerd is 6000 jaar geleden diep werd begraven. Per toeval wordt hij opgegraven. Rita komt daarachter en gaat Ivan Ooze uit z'n behuizing bevrijden. Ivan Ooze neemt daarop de macht over van Rita en verwoest onder andere het onderkomen van Zordon, de "baas" van de Power Rangers. Zordon is degene die Rita altijd dwarszit en hij heeft ook Ivan Ooze destijds begraven. De Power Rangers moeten nu naar een andere planeet om een grote kracht op te halen terwijl Ivan Ooze een vreselijk wapen in elkaar zet.

De special effects en de stunts zijn ietwat ongeloofwaardig maar zien er spectaculair uit. Zeker voor de jeugd waar de film voor bedoeld is. De oh's en ah's uit de zaal waren niet van de lucht. En zeker de openingsscene waarin de powerrangers gaan ski-diven zit zeer goed in elkaar. Voor de lomperikken uit de serie, Bulk en Skull, is ook een plaatsje ingeruimd, maar niet echt groot. Dat is wel jammer, want met die twee kun je wel lachen.

Voor de liefhebbers een aanrader en voor de rest is ie eigenlijk ook wel leuk.

Copyright 1995 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


Return to index