Pooh's Magazine editie 3/95
1 September 1995

Editorial.

Eindelijk is het er dan.. Windows'95. Anderhalf jaar te laat, maar toch! Min of meer tegelijkertijd gaat Veronica commercieel.. Twee, op het eerste gezicht losstaande, gebeurtenissen die echter bij nadere beschouwing toch wel een aantal sprekende overeenkomsten vertonen.

Zo roept Veronica al jaren dat het commercieel wil. Eindelijk is het dan zo ver. Microsoft roept al een hele tijd dat Windows'95 nu bijna klaar is.. Eindelijk houden ze zich aan hun woord.. Maar er is meer..

Het gezicht van Windows'95 is nieuw, flitsend en barstensvol nieuwe technologieën. Op de Veronica posters staat het gezicht van een dame die "jong, wild en anders" moet uitstralen. Helaas zijn de meeste nieuwe features van Windows'95 misschien nieuw voor de gebruikers van Windows 3.11, maar voor de rest van de wereld is er weinig opzienbarends bij.

Hetzelfde geldt voor de dame.. Bij nadere beschouwing en het van dichtbij bekijken van de overvloeding aanwezige posters vallen de kraaiepootjes en het overdadige gebruik van make-up nog het meest op. Net als bij Windows'95 heeft de dikke laag kosmetica de onvolkomenheden niet kunnen verhullen.. Waar het wild en anders van Veronica in zit is me nooit duidelijk geworden. Ze hebben de zelfde kwissen, shows en andere programma's als de meeste andere zenders. Ze zullen ongetwijfeld evenveel reclame gaan uitzenden als RTL. Niets nieuws onder de zon..

Zowel Microsoft als Veronica profileren zich voornamelijk door grote hoeveelheden hete lucht. Als je maar vaak genoeg roept dat je keihard de lekkerste bent ga je het vanzelf geloven. Maar goed. Beide zullen wel een succes worden. Tenslotte ligt de tijd waarin de beste kon winnen al lang achter ons. Reclamegelden, marketing en vooral veel lawaai hebben meer succes vandaag de dag.. Het zij zo.. helaas..

------------
Commentaren op de editorial graag via Pooh's echomail gebied.


Return to index