Pooh's Magazine editie 4/95
1 Oktober 1995

Titel : Waterworld
Regisseur : Kevin Reynolds
Met o.a. : Kevin Costner, Dennis Hopper, Jeanne Tripplehorn, Tina Majorino en Michael Jeter.
Release : 28 september 1995
Waardering : 7 uit 10

Het verhaal van Waterworld is vrij simpel: De aarde is onder water gelopen en mensen leven op het water. Ze zijn op zoek naar "Dryland". Een klein meisje (Tina Majorino) heeft een tatoeage op haar rug die een kaart zou moeten zijn naar dit beloofde land. Kevin Costner speelt de Mariner, een man die half mens/half vis is. Hij is handelaar en bevaart de grote zeeën om ruilhandel te bedrijven. Ook zijn er natuurlijk boeven, de Smokers, onder leiding van superschurk Dennis Hopper. Al met al een flutverhaaltje van niks natuurlijk, maar wat maakt het uit.

Oh ja, voor ik het vergeet, er hing een ietwat hoog prijskaartje aan Waterworld. Helaas zie je dat prijskaartje niet aan de film af. De stunts zijn spectaculair, maar de decors maakten niet echt indruk op mij.

Waterworld is dus een gewone rechttoe rechtaan actie film, die door diverse tegenslagen akelig duur is geworden. Maar zolang het toegangskaartje nog hetzelfde kost als voor een film die, pak 'm beet, een miljoen heeft gekost, zou ik zeker dat geld aan de kassa neerleggen om de duurste film allertijden te aanschouwen.

Copyright 1995 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


Return to index