Pooh's Magazine editie 5/95
1 November 1995

Titel : Psst!
Genre : Rock & Roll
The Band : Toni Macaroni and the Swinging Devils
Speelduur : 24:24

Een CD bespreking van een niet zo makkelijk verkrijgbare CD ;-)

Na wat singles in vergeten jaren, (weet je nog? zo'n klein zwart schijfje met groeven, waar op ruwe wijze een naald doorheen getrokken werd met een snelheid van 45 omwentelingen per minuut) en een paar TV optredens uit de tijd dat de TV nog een minuut of wat moest 'opwarmen' hebben de jongens van Toni Macaroni & the Swinging Devils dan toch eind deze zomer een CD uitgegeven. Uiteraard niet zozeer om nou zonodig in een-of-andere TOP-zoveel te komen, maar meer als herinnering voor de bezoekers van hun altijd drukke en zeer enerverende live-shows, of voor diegenen die dat geluk nog niet hebben gehad.

De binnenkant van de CD-cover meldt dan ook: "This twentyfour minutes CD is our way of saying 'thank you' to the audience and our fans in particular" en verderop: "To those of you who had the pleasure to see the band perform on stage, most of the arrangements will sound familiar. Those that weren't that lucky (yet) are about to hear familiar songs being played in a rather distinctive, maybe even new way"

Op de CD staan 6 nummers waar de energie vanaf spettert, waaronder twee eigen nummers welke een aantal jaar geleden 'on tour' in Frankrijk zijn geschreven, en een drietal medleys. Hoewel ik dol ben op Rock & Roll, valt één nummer mij 'wat zwaar op de maag', maar goed dat is gewoon mijn persoonlijke smaak: Elvis is dood en laten we dat alsjeblieft zo houden, hoewel een heleboel mensen dat beslist niet met mij eens zullen zijn ;-)

Wat de rest van de CD betreft: een dikke 9 (schaal 1..10).

De CD is helaas alleen te koop tijdens een optreden van Toni Macaroni and the Swinging Devils of bij "Golden Music Events" (079-3412553) en kost slechts f 25,00 gulden. Een schijntje dus voor een CD die je gewoon in de speler kunt leggen en dan op 'repeat' drukken. Maar de fan en/of de echte liefhebber heeft 'm natuurlijk al lang in huis...

(c)opyright: Martin van der Heide.


Return to index