Pooh's Magazine editie 1/96
1 februari 1996

Van de editor,

Een oud jaar uit, een nieuw jaar in.. Het eerste nummer van 1996! En dikker dan ooit.. Een goed begin is het halve werk nietwaar?! Vol goede moed zijn we aan dit nummer en aan dit jaar begonnen. Op naar nummer twee.

Minder goed was de respons op onze enquête. Misschien waren de prijsjes niet hoog genoeg.. Misschien is er stomweg niemand die dit leest.. Misschien was de opzet niet duidelijk genoeg.. Wie het weet mag het zeggen (Serieus, email, echomail, Internet.. we zijn bereikbaar en luisteren graag!) Hoe dan ook, 8 reacties is echter wel ERG weinig. Klaarblijkelijk moet er meer reclame gemaakt worden voor Pooh's Magazine. Een nobele taak waarbij we alle hulp kunnen gebruiken! Geef kopieën aan vrienden en collega's. Wijs collega points, Internet- en BBS-gebruikers op Pooh's Magazine! Voorlopig houden wij ons aan ons woord en worden er twee boekenbonnen verloot onder de 8 gelukkigen.

In de wereld staan de zaken ook niet stil intussen.. In Duitsland denkt Compuserve dat Internet gecensureerd kan worden en is men gezwicht voor de druk van de overheid. Zappend lang de Duitse TV kanalen zijn schaars geklede dames echter regelmatig te bewonderen. En van de GIF's met soortgelijke inhoud zijn er toch een behoorlijk aantal met Duitse omschrijving.. Misschien niet geheel overtuigend, maar toch. Klaarblijkelijk zijn er ook in Duitsland overheden die niet gehinderd worden door een overdaad aan kennis.

Ondertussen groeit het Internet door. Het geluid dat BBS'en overjarig zijn en verdrongen zullen worden door het Internet, klinkt steeds harder. Misschien, maar voorlopig heeft een BBS toch nog een aantal voordelen boven het Internet. Structuur, beperkte inhoud en de mogelijkheid om ongewenste zaken buiten de deur te houden zijn daar een aantal van. Als je als ouder je kroost niet wilt laten grasduinen binnen de alt.sex.binary.* newsgroepen, dan is het toch prettig te weten dat er BBS'en zijn die geen sex voeren. Ook het vinden van b.v. de laatste printerdrivers voor WordPerfect gaat heel wat sneller en eenvoudiger op het WordPerfect/Novell BBS dan op www.wordperfect.com. Uiteindelijk is meer niet altijd beter..


Reacties op de editorial graag via het Pooh's echomail gebied, of via netmail aan de eindredacteur.
[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]