Pooh's Magazine editie 1/96
1 februari 1996

FAIR GAME

Een recensie door Hans Siemons

Waardering : 2 uit 10

Regisseur : Andrew Sipes
Met o.a. : William Baldwin, Cindy Crawford, Steven Berkoff en Christopher McDonald
release : 11 Februari 1996

Het is nog vroeg in het jaar, maar Fair Game zou makkelijk de slechtste "big budget" film van het jaar kunnen worden. Een niet normale hoeveelheid clichés, domme dialogen, slechte acteerprestaties en onzin draven voorbij op het witte doek tijdens de 90 minuten dat deze film duurt.

Het verhaal gaat zo. Cindy Crawford speelt Kathryn McQuean, een civiel recht advocate. William Baldwin de buitengewoon stoere politie agent Max Kirkpatrick. Cindy Crawford moet van een bundeltje high-tech boeven dood (zodra ze d'r eindelijk te pakken hebben hoeft het overigens plotseling niet meer). En omdat William Baldwin niemand kan vertrouwen neemt hij Cindy mee op sleeptouw, om passant de hele zaak op te lossen.

Dit verhaaltje is bekend en er is menig goede aktie film omheen geknutseld. Meestal maakt het niet uit dat niet alles even geloofwaardig is, maar in Fair Game valt het gebrek aan fantasie van scenario schrijver Charlie Fletscher en van regisseur Andrew Sipes dusdanig op dat je niet anders kan dan lachen om wat er nou weer voor stupide onzin over het witte doek dwarrelt.

Alleen als je het slechte in het leven kunt waarderen en 'ns lekker wil lachen om de stunteligheid van de filmmakers zou ik geld neerleggen om deze film te bekijken. Oh ja, degenen die geld neer willen leggen om welgeteld 2 seconden een blote Cindy borst te zien worden ook van harte uitgenodigd bij de kassa van de bioscoop.

©Copyright 1996 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]