Pooh's Magazine editie 1/96
1 februari 1996

Voor de mensen die van spaghetti houden volgt hier een Italiaanse maaltijd bestaande uit Zuppa Pavese, Tagliatelle con canestrelli e fagioli en Vanille Crème Melba.

ZUPPA PAVESE

Maak van 1 liter water en 2 kippebouillontabletten een bouillon.
Bak 4 ontkorste sneetjes wittebrood in een koekepan.
Leg in soepborden de sneetjes brood met daarop een eierdooier.
Schep de bouillon voorzichtig in de borden en zorg daarbij dat de dooiers heel blijven.
Bestrooi de soep met Parmezaanse kaas.

TAGLIATELLE CON CANESTRELLI E FAGIOLI

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok. Doe er 50 gram (vette) parmaham in en bak ze krokant.
Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook. Doe hier 450 gram tagliatelle in en laat dit 4-5 minuten koken tot het 'AL DENTE' is. Al dente betekent dat de pasta nog enigszins taai aan voelt als u er in bijt. Giet de tagliatelle af en doe er een beetje olie door om te voorkomen dat ze aan elkaar gaat plakken.
Terwijl je de pasta kookt, doe je 1 kg verse gedopte tuinbonen en 16 mos- selen in de wok. Roerbak dit 3 minuten en maak het op smaak met peper, zout en citroensap. Schep alles uit de wok en zet het even weg.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en doe er 100 gram jonge spinazie in. Roerbak dit heel kort op hoog vuur en doe de bonen en mosselen terug in de wok om ze op hoog vuur goed warm te laten worden.
Pak een serveerschaal en zet hier zeer warm water in, zodat de schaal goed warm wordt. Laat dit 5-10 minuten staan, daarna afdrogen.
Laat de tagliatelle op de schaal glijden en schep het bonen/mossel mengsel erover. Garneer het met in vieren gesneden sherrytomaatjes.
Dien het gerecht samen met (stok)brood direct op.

NAGERECHT

Als ik aan italiaans eten denk komt altijd de gedachte aan ijs bij me op. Misschien wel omdat ik dus echt verzot ben op ijs. Het probleem is alleen dat ik geen echt italiaans ijsnagerecht ken. Dus maar eens eventjes nadenken over dat ijs.

VANILLE CRèME MELBA

Doe 450 ml melk in een pan en voeg 45 gr bruine basterdsuiker toe. Breng dit aan de kook en als de suiker gesmolten is voeg je hier 100 gr soeppasta aan toe. (hier wordt dus een macronisoort bedoeld) Kooktijd volgens pasta verpakking.
Als de pasta gaar is haal je de pan van het vuur en roer er een paar druppels vanille essence door.
Laat de pasta in de serveerschaal afkoelen. Spatel er nu lichtgeklopte slagroom doorheen (ong. 150 ml) en zet het in de koelkast om goed koud te laten worden.
Wrijf 225 gr frambozen door een zeef (of gebruik een staafmixer) en meng er 30 gr poedersuiker doorheen.
Leg op de schaal met pasta een heleboel halve perziken, eventueel uit blik, doe hier de saus overheen en strooi er eventueel een theelepel kaneel over.


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]