Pooh's Magazine editie 1/96
1 februari 1996

THE MANGLER

een recensie door Menno Peeters

Waardering: 0.5 (max. 10.0)

Terwijl ik THE MANGLER aan het bekijken was, rolden uit mijn fax de uitslagen van de Oscaruitreiking van volgend jaar. Die hebben uiteraard nu even voorrang. Hier volgt de speech van Anant Singh, producent van de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Academy Awards in 1996:

"Ik ben sprakeloos. Ik wist dat ik met THE MANGLER een ijzersterk produkt in handen had, maar dat deze toch intellectueel op een hoog peil staande film zo veel begrip zou krijgen, had ik nooit verwacht. Ik wil de volgende mensen graag bedanken:

Het applaus doet de zaal in Los Angeles schudden en Whoopi Goldberg pinkt een traantje weg. Als het lawaai verstomd is, vervolgt Singh zijn redevoering:

"Regisseur Tobe Hooper en ik zijn trots dat we met THE MANGLER een bijdrage hebben mogen leveren aan het overbrengen van het broodnodige inzicht in de wereldproblematiek en zijn daarom ook bijzonder blij aan te kondigen dat een deel van de opbrengsten zal gaan naar een project dat het opzetten van wasserettes in de derde wereld stimuleert. Ik dank u allen. Bedankt vanuit het diepst van mijn hart. Bedankt! Bedankt!"

©copyright Menno Peeters (mpeeters@pvda.nl), 04-12-95


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]