Pooh's Magazine editie 1/96
1 februari 1996

SHOWGIRLS

Een recensie door Hans Siemons

Waardering : 5 uit 10

Regisseur : Paul Verhoeven
Release : 15 Februari 1996
Met o.a. : Elizabeth Berkley, Kyle MacLachlan, Glenn Plummer, Gina Gershon, Robert Davi en Gina Raveri

In Basic Instinct gingen ze tot de grens, deze keer gaan ze erover. Showgirls wordt verkocht met voorgaande slogan en met het etiket "de makers van Basic Instinct (regisseur Paul Verhoeven en scriptschrijver Joe Eszterhas)". Helaas kan deze film, net zoals meer recente films naar scripts van Joe Eszterhas (zoals Jade) zich totaal niet meten aan Basic Instinct. Dat ze over de grens gaan mag na het zien van de film duidelijk worden. Elk stukje huid wordt expliciet getoond.

Elizabeth Berkley, bekend van Saved by the Bell, speelt Nomi Malone. Een meisje met een duister verleden en een wens om als showgirl in een revue in Las Vegas te staan. Ze begint te werken als prive danseres in club, maar komt uiteindelijk toch in een grote revue terecht. Daar zorgt onderlinge haat en nijd en flink wat ellebogen werk voor een plaatsje aan de top. Dat dat plaatsje veel, heel veel kost komt ze dan pas achter.

Showgirls heeft nogal wat publiciteit gehad vanwege z'n NC-17 rating in Amerika (waardoor niemand onder de 18 naar de film mocht). Het vele naakt heeft de film in Amerika in ieder geval niet kunnen redden, misschien is het zelfs wel de nekslag geweest voor het puriteinse Amerika. Een verhaal, is in tegenstelling tot het naakt niet erg aanwezig. Voor de liefhebbers van "huid" is er dus geen lastig verhaal dat je afleidt. Elizabeth Berkley, welke ik overigens niet echt mooi vind, is van alle kanten te bewonderen. Ze laat alles onverhuld zien. Of dat de film, die verder ook qua acteerprestaties weinig om het hemd heeft, kan redden moet nog blijken. Op de dansscènes en aankleding van de film kan ik niets aanmerken, die waren prima in orde.

Degenen die de Playboy kopen om de interessante interviews mogen thuisblijven, de rest wens ik veel plezier bij het bekijken van Showgirls.

©Copyright 1996 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]