Pooh's Magazine editie 3/96
1 april 1996

COPYCAT


Door Hans Siemons

Regisseur : Jon Amiel
Met o.a. : Sigourney Weaver, Holly Hunter, Dermot Mulroney, Harry Connick Jr., William McNamara, Will Patton, John Rothman en J.E. Freeman.
Release : Eind maart 1996

Na "Silence of the Lambs" is de serie moordenaar weer helemaal in en recente films zoals "Seven" en "Copycat" bewijzen dat er zeer goede films om dat thema gemaakt kunnen worden. In Copycat speelt Sigourney Weaver Dr. Helen Hudson, een autoriteit op het gebied van seriemoorderaars. Op een seminar over dat onderwerp wordt ze bijna vermoord door seriemoordenaar Daryll Lee Cullem (Harry Connick Jr.). Ze overleeft het, maar we zien haar dik een jaar terug, overspannen en met pleinvrees. Helen heeft dan contact met de politie over een seriemoordenaar die op dat moment aktief is. Jane Monahan (Holly Hunter) leidt de zaak en denkt dat Helen een grote steun kan zijn bij het oplossen van de moorden. Helen ontdekt dat de moorden het werk zijn van een al 20 jaar dood zijnde serie moordenaar. De huidige serie moordenaar is een na-aper (copycat) en moordt via diverse methodieken gebruikt door andere serie moordenaars (the Boston Strangler, Son of Sam, the Hillside Strangler, Dahmer en Ted Bundy) in een schijnbaar willekeurige volgorde.

De cast acteert zoals je van deze grote namen mag verwachten. De film steunt op een goed verhaal en uitstekende acteer prestaties. Het is geen verhaal dat stukje bij beetje onthuld wordt zoals bij "The Usual Suspects". Wie de serie-moordenaar is doet er gelukkig niet toe, zodat we ons tijdens de film bezig kunnen houden met lekker griezelen i.p.v. puzzelen.

© Copyright 1996 Hans Siemons (hans@prime.morgana.nl)


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]