Pooh's Magazine editie 3/96
1 april 1996

+/-


+
voor Lady Di. Zij houdt het geld, de titel, de reizen, "het leven waar zij aan gewend is" en dit alles zonder Charles. What a bargain!
-
voor Lady Di, omdat zij van haar huwelijk een baan gemaakt heeft.
+
voor de cult tv reclames op TV 10 Gold. Afschuwelijke nasynchronisatie, verschrikkelijke acteurs en een scenario geschreven door de broer van de slager van de eigenaar of zoiets. Ze zijn zo slecht dat ze grappig worden. Mijn absolute favoriet is de "Jingle Ring" (een apparaat om de rinkel van je telefoon te veranderen). Hallooo, halloo!
+ -
voor de Academy Awards. Geen verrassingen dit jaar maar ook geen overweldigende film. De calculatie en het eigenbelang achter de schermen zijn beter dan elk Hollywood scenario. In ieder geval durfde de Academy andere films voor te stellen zoals "Il Postino" en "Babe".
+
voor José Carreras' "Passion". Achterover leunen, relaxen en genieten. 13 fantastische, aangrijpende nummers.
-
voor de deadlines. Waarom laten we alles tot het laatste moment liggen? Je krijgt een maand de tijd en je vindt jezelf de nacht voor de deadline worstelend terug om op tijd te zijn. Nieuwe voornemens voor de volgende keer, maar het heeft geen zin. Je noemt 't "georganiseerde chaos" en gaat verder met je leven.
-
voor het Internet. Het wordt steeds langzamer... Heeft de elektronische snelweg misschien problemen met files? Overstekend wild?
+
voor het weer. Een klein, miezerig plusje voor het weer. Het probeert een beetje om op lente te lijken maar het lukt nog niet erg. Gewoon blijf proberen.
-
voor de gekke koeien. Hoe kunnen we nu van onze lekkere sappige biefstuk genieten als die opeens van het bord opspringt en ons vertelt dat hij Napoleon is? Waar is de tahoe ook weer?
- -
voor de nieuwe lichting computer spelletjes. Te veel Doom 3D, te weinig spel. Technisch fraai maar te veel van hetzelfde.
-
voor de ultimieme bereikbaarheid. Je wordt tegenwoordig bijna doodgegooid met portable telefoons en buzzers. Met bakken worden ze je achterna gegooid. De nieuwste is hi, van de PTT herself. Onbegrijpelijke reclame ("Hallo wordt hi"), voorzien van gelikte personages, al zijn ze dan ook getekend. Mag even rust tegenwoordig niet meer?
-
voor het nieuwste snufje van de NS: de nieuwe info-zuilen op de stations, genaamd de reiswijzer. Kost f1,25 per geleverde dienst: belachelijk. Wat een prijs. Hooguit handig voor buitenlandse reizenden. Als je wilt dat je het volk de trein in krijgt, maak zo iets dan gratis, of hang er een spotprijsje aan (een kwartje of zo).
+
voor Windows'95. Na de verschrikkelijke hype, hoor ik er nu al een dik half jaar bijna niks meer van en/of over. Houden zo...
- -
voor Windows'95 en "het ganse volk". Waarom moet het er toch altijd gelikt uit zien, mag het niks kosten en hoeft 't verder niet te werken. Goedkoop is duurkoop, is mij vroeger altijd geleerd.

Eleni Antonakou
Met bijdragen van: Jan Derk Otter en Gerhard Hoogterp
Bent u iets zat, of wilt u juist uw waardering over iets uiten: ook uw bijdragen zijn welkom! Stuur ze, voor het volgende nummer van Pooh's Magazine, voor 27 april op aan
Eleni Antonakou: Fidonet 2:282/10.5 of Internet eleni@frappe.iaf.nl.

[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]