Pooh's Magazine editie 3/96
1 april 1996

Opmaakspecificaties voor auteurs.

U heeft besloten een stukje te schrijven voor ons tijdschrift! Een goed initiatief. Helaas stelt elektronisch publiceren een aantal eisen aan de opmaak van de tekst. Of liever gezegd, aan het niet opmaken. Zeker wanneer wij een zo breed mogelijk publiek willen ondersteunen moet de opmaak zo eenvoudig mogelijk blijven.

Afgezien van de opmaak van de tekst zijn er ook nog een paar gegevens nodig om het geheel verwerkbaar te houden en fouten te voorkomen.

Begin elk document met uw naam, een emailadres (Fidonet of Internet) en een titel. Deze gegevens zullen in de uiteindelijke publicatie worden verwijderd. Geef daarna een of twee witregels en begin het artikel.

De opmaak van het artikel wordt verzorgt door de redactie. Zorg er alleen voor dat het artikel in ASCII wordt aangelevert. De complete IBM karakterset mag gebruikt worden. Bedenk echter wel dat van kadertjes en lijntjes in de WP51 en de HTML versie niet veel over blijft!

De uiteindelijke tekst in de dos versie loopt van positie 3 tot positie 77 op het scherm.

Anonieme inzendingen zijn mogelijk MAAR de naam en het adres moeten bij de redactie bekend zijn. Anonieme inzendingen worden van geval tot geval bekeken.


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]