Pooh's Magazine editie 5/96
1 juni 1996
+/-
-
voor het stoppen van Veronica Nieuwslijn en Nieuwsradio. Het is jammer dat ze weg moeten. Ze waren niet mijn favoriete programma's (en klaarblijkelijk van niemand anders) maar ik vond het dapper dat ze probeerden het nieuws op een andere manier te vertellen. Veronica probeerde meer RAI UNO achtige programma's te tonen, hoewel een tikje braver (zie "Man O Man" waar de meisjes met korte jurken rondliepen terwijl ze G-strings droegen in de Italiaanse versie). Misschien is het Nederlandse publiek daar nog niet klaar voor.
+-
voor de oma-moeders. Waarom kan een vrouw van oudere leeftijd geen kind krijgen als zij dat echt wil? Waarom zegt niemand iets over de opa-vaders, die na het opbouwen van hun carrière, opeens nog een kind willen hebben? Maar de hele toestand gaat, helaas, niet over de morele of praktische problemen die het gevolg zouden zijn van de beslissing van de vrouw, maar over de financiële problemen! Moet zoiets in het ziekenfondspakket of niet? Hou het er maar uit, zodat een vrouw die het echt wil en het kan betalen, gewoon een baby kan krijgen. Ze kende haar grenzen vroeg genoeg.
+
voor het Eurovision Song Festival van dit jaar. Sympathieke liedjes, leuke presentatie, mooie zangers en zangeressen, wat kun je meer wensen? De winnares was geliefd bij iedereen, de gebruikelijke punten werden als de al even gebruikelijke vriendendienst aan elkaar cadeau gedaan, in het algemeen een geslaagd festival.
- -
voor alle "vrouwenbladen". In mei beginnen ze altijd over diverse wonderdiëten, hoe je de cellulitis kan bestrijden, gymnastiek om snel de extra kilo's van de Paasstollen en Paaseieren te verliezen, "slank effect" jurken en kapsels etc etc. De hele winter zat je jezelf vol te stoppen met snoepjes, gebakjes en snert en in één maand zou je 10 kilo's kunnen afvallen zodat je in een kleine bikini zou passen?? Vergeet 't maar! Is het niet genoeg dat je jouw persoonlijke drama moet leven, moet je er ook nog over in een tijdschrift lezen! Als ze zo verantwoord en behulpzaam zouden willen zijn, zouden ze het hele jaar door artikelen over diëten hebben, en niet alleen een paar dagen voor de vakantie.
- -
voor de antirimpel crèmes. In de reclame adverteren de maatschappijen hun antirimpel crème voor een publiek van vrouwen van rond de 30 jaar. Dertig?! Het was altijd voor ouderen maar klaarblijkelijk is hun motto: hoe jonger hoe beter. Straks zien we antirimpel crèmes voor tieners. Wie zei alweer: "Ik hou van mijn rimpels omdat je kunt zien dat ik heb geleefd"?
- -
voor het weer (alweer!). Je kijkt in je agenda en het is juni binnenkort. Hoe kun je dat geloven als je een dikke winterse jas aan hebt? Regen, droog en warm, regen, droog en warm, herhaling. Alsof het een Chinese watermarteling is. Het grappig is dat er niet zo veel reizen geboekt zijn, omdat mensen op een mooie warme zomer wachtten. Tja, da's Nederland.
+
omdat er al zoveel minus waren. Ok een plus voor de nieuwe haring dus (voor wie zich daar druk om maakt). Ik ben niet zo fanatiek, ik eet liever paling, maar die is zo duur...
++
voor Jan Derk, die eindelijk een baan heeft.
-
voor Jan Derk, die ons dus gaat verlaten <snif>...

Eleni Antonakou


[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]