Pooh's Magazine editie 6/96
1 juli 1996
Hubbie,

Wie van puzzelspelletjes als Martian Monuments, Vikings, Lemmings etc. houdt zal aan Hubbie veel plezier beleven. De wereld van Hubbie (een klein aardappelvormig wezentje met sprieten die als propellor dienst kunnen doen) bestaat uit blokken van uiteenlopende materialen, buizen, magneten, kurken, ijs en meer van dit alles. Met deze materialen moet Hubbie van zijn startpositie bij de uitgang zien te komen. Dat dit niet altijd eenvoudig is moge duidelijk zijn.

Hubbie (de sharewareversie) is voorzien van aardige soundeffects, muziek die helaas snel begint te vervelen en 16 speelvelden. Deze velden zijn onderverdeeld in de categorieën easy, medium, hard en bonus.

Een heel aardige feature die Hubbie apart zet van de rest is de introductie cursus. Hier wordt precies uitgelegt en voorgedaan hoe Hubbie werkt en wat er met al die materialen mogelijk is. Deze optie geeft ook een goed gevoel voor de denkwijze die je bij Hubbie nodig hebt.

Grafisch is Hubbie eenvoudig maar verzorgt. 320x200 met 256 kleuren. Maar zoals tegenwoordig zovaak, is het OF prachtige graphics maar een spel met weinig diepgang OF het omgekeerde. Hubbie hoort duidelijk in de laatste categorie.

Een duidelijke pré is dat de auteur van Hubbie van het bestaan van andere operatingsystemen dan DOS op de hoogte is. Er worden wat tips gegeven voor optimale prestaties onder zowel Win'95 als OS/2. Iets wat bij meer spelletjes geen kwaad zou kunnen.

Score:

Hubbie is te downloaden via het Pooh's HQ BBS.

[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]