Pooh's Magazine editie 6/96
1 juli 1996
+/-
- -
voor het weer (alweer). Juli is het misschien hier maar de zomer, helaas, niet. Winterse jassen aan, paraplu altijd erbij, wonen we in Nederland of in Engeland? Ze zeggen dat dit een typisch Nederlandse zomer is maar waar is het broeikaseffect, als je het nodig hebt? Jammer voor al die uitverkochte ventilatoren. Nu proberen de winkeliers met reclames en opruiming hun zomercollectie kwijt te raken.
- -
voor het Nederlandse elftal. Oranje is de kleur van dit seizoen maar onze voetballers dachten er anders over. In de kwart-finale waren ze er al uit. Het was niet eerlijk dat ze met de penalty's verloren, maar ze verdienden niet anders.
-
voor de EK '96. Weinig doelpunten, weinig spektakel, meer penalty's. Hoe eerlijk kan het zijn als slechts twee spelers verantwoordelijk zijn voor de glorie of de nederlaag van hun teams? Veel suggesties voor een betere voetbal van Pele en anderen. Zal het lukken of wordt de WK meer van het zelfde?
+ -
voor de erg sportieve zomer. EK, Wimbleton, Tour de France, Olympische Spelen, het wordt erg druk op tv deze zomer. Plus dat de slimme koppie's van de omroepen denken dat iedereen met vakantie gaat en niemand blijft zodat interessante tv laten zien. De bioscopen klagen over weinig publiek maar ze wachten de hele juni, totdat de EK afgelopen is, voordat ze goeie films brengen.
+ -
voor de Nederlandse nationaliteit. Over zes maanden telt Nederland 15 000 001 burgers. Na een jaar lange procedure en 500 gulden "voor administratie kosten" (tja, het is niet goedkoop om Nederlander te worden) mag ik officieel de twee regels van het Wilhelmus zingen en heb ik het recht om niet te gaan stemmen. Ze zeggen dat ze per januari strengere examens zullen gaan doen om de kennis van de taal en de inburgering in de samenleving te testen maar tot nu toe is het erg makkelijk.
- - -
voor het Arbeidsbureau. Ik kwam hier vol enthousiasme en energie om te werken maar "de wachtgelders hebben de voorrang" luidt het standaard antwoord. Maar ik wil heel graag werken, misschien kan ik iets anders doen, of een cursus volgen. "Jouw man werkt, jij krijgt geen uitkering, je hebt 't niet echt nodig om te werken" zeggen ze hardop en je ziet ze denken "Blijf thuis en word een gelukkige huisvrouw". Ik vind het mooi dat hun motto is: "We zijn hier om u aan een baan te helpen". Ik ben blij dat ze aan mijn kant staan. Stel je voor dat ze je tegenwerken...
+ +
voor de warme, verre landen waar we gelukkig heen op vakantie kunnen gaan.. zucht..
Eleni Antonakou

[ Reageer nu ] [ Terug naar index ]