Tegenaanval uitvoeren.
Een personage mag onmiddellijk na een actie van een tegenstander een tegenaanval uitvoeren. Deze moet worden betaald uit gespaarde AP in de aanvalspot en mogen alleen worden gebruikt bij een aanaanval tegen de aangewezen tegenstander. Na de tegenaanval gaat de beurt normaal verder. Tegen de tegenaanval mag niet worden gepareerd. De tegenaanval mag niet plaatsvinden met een wapen waarmee in de voorgaande beurt van de tegenstander is gepareerd. Dit heeft de volgende gevolgen:
- Een tegenaanval kan alleen worden uitgevoerd als men de vorige ronde niet heeft aangevallen met de hand waarmee men de tegenaanval uitvoert. Zie hier het voordeel van twee wapens in twee handen of een tweehandig wapen waarmee met beide uiteinden kan worden gevochten (zoals een krijgsstaf)
- Een tegenaanval is mogelijk na iedere actie van de ander. Dus ook na een beweging. Indien men een tegenaanval gebruikt met een afstandswapen is het zelfs mogelijk na iedere beweging van de aangewezen tegenstander.
- Doordat men niet kan blokkeren of parreren tegen een tegenaanval is dit vaak een effectievere vorm van aanvallen als een normale aanval.
- Doordat alleen mogen worden gebruikt kan men deze tactiek niet gebruiken tegen een ongewaarschuwde tegenstander.
- Onmiddelijk na het uitspelen van de tegenaanval gaat de ronde normaal verder
|